28-29 September-09

28 Sep

Igår kväll kom nina och hämta upp mig och så åkte vi till gränby och kolla och sen vidare till coop vid boländerna sen åkte vi och käka och prata lite skit, sen åkte jag hem och tog det lungt var skit trött men kunde inte somna förns vid 4 pga den jävla hostan..

Idag Vakna jag vid 11 och gick upp och käka frukost och sen kom Emmelie förbi och kolla in lägenheten och sen ringde jag lite ärenden och sen åkte vi ner på stan och jag lämna pappas plånbok till honom och sen uträtta vi lite ärenden och jag shoppa en fleecedress till bebben=) Sen åkte jag hemma och tog det lungt bara, var ut med hugo en sväng skit kallt var det så det blev av att gå in när mamma kom med bussen, tog en varmdusch och diska och sen låg på sängen oh kolla på film..

29 Sep
Somna 4 inatt med jävla hosta... Sen var dte bara att  gå upp vid 9 och göra mig klar och sen tog mamma och jag bussen till Akis och fick komma in på engång, prata lite med Barnmorskan (inte min en annan) och sen lag jag mig på sängen och fick dropp i 30 min pga mitt järnbrist, var skit nervös och hatar sprutor men det gick bra iaf, när vi var klara där var det att ta på tröjan och jackan och gå ut i kylan*burr* sen tog vi bussen ner på stan och fixa lite på banken och sen hem och käka lite lunch och gick upp på gränby och kolla efter jacka till mamma och köpte lite mat sen hem och gud så ont jag har i benen, snart orkar man inte gå längre sträckor.sen väl hemma fika vi och sen lag vi oss och vila men det ville inte bebben spraka och hade sig så fick uppstötningar hela tiden så det var abra upp och röra sig nu efetr 2 timmar har det lagt sig *skönt* nu håller jag på med mat, blir stekt korv,potatisgratäng med vitlök och örter och hotsås=) sen blir det bara lungt ikväll ska lägga mig i ett bad och hoppas på att man kommer upp=) sen blir det ANDRA AVENYN=) nanna kudden efter det om det inte finns nåt på tv=P


24-27 September-09

24 Sep

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA NINA=)

Idag ringde barnmorskan och vi prata, jag ska få 5 sprutor pga järnbrist sen äta nå andra tabletter*suck* sen ska vi även på en tillväxtkontroll på akis hon skulle ringa om tid den 29 Sep.     Sen efter det så ska vi prata med läkaren och snitt, hoppas allt går bra, börjar bli nervös och mycket i huvudet som bara vill komma ut. Önskar bebben kom ut till oss istället sen så är allt bra.
Menmen men 29 Sep ska jag vara på akis för första sprutan, mamma ska följa med för sen ka vi gå på stan och kolla=)
Senare på kvällen gick jag över till Nina och fira henne.

25 Sep

Idag ringde mia och väckte mig och ville ha sällskap på jula,öb och gränby så jag gick upp och gjorde mig klar så kom hon och hämta mig och så åkte vi och fixa lite saker och prata massor massor det var så trevligt att träffa henne igen, efter det å åkte jag hem och tog det lungt, sen kom Peter förbi och prata, jag berätta om vad bm sagt, en åkte han hem och jag gick upp till mamma och pappa och kolla på dobidoo, sen tog jag och nina en promenad ner till donken och fika sen hem igen och nanna kudden..

26 Sep
Idag vakna jag men världens värk igen men nu i höfterna och ner i benen men gick iaf upp och dammsög åt mamma och pappa=) men det gick inte över så jag tog en dusch då släppte det lite men kom tillbaka så jag lag mig på sängen i en skön ställning och där låg jag i 2 timmar typ en var allt borta=) Spela sen yatzy med mamma och pappa och sen gjode jag mig i ordning för att åka med Peter till sävja och träffa Angelica och John sen fixa vi lite saker och åkte hem till mig och käka pizza och kolla på film, sen nanna kudden..

27 Sep
Idag vakna jag vid 10 och låg och drog mig till 11 nu sitter jag här och kollar på tv och funderar på att gå över till mamma och pappa och väcka pappa och åka till siba, så kanske man kan få tag på ett stativ till min tv i sovrummet.. sen vet jag inte vad om händer blir nog mest lungt, ska övertala  päronen att äta nåt gott ikväll..


Nej nu ska jag ut i blåsten hej hej


Graviditeten (mer info)

31 Mars-09

Hade drömt på natten att jag var gravid och på dagen träffa jag,Frida och vi åkte upp på gränby och köpte gravtest och lite annat sen gick vi till källparken för Frida skulle sola solarium.Vi satt där och prata och sen gick jag på toa kunde inte hålla mig längre,kissa på den där stickan och direkt kom pluset=)
Jag blev både glad,rädd o chockad.
Jag gick tillbaka till frida i chock och berätta för henne och hon blev överlycklig.
Sen ringde jag Peter och bad han komma så efter ett tag kom han och jag satt mig i bilen och berätta som det var, han blev också chockad och förvånad,men tog det hyffsat bra.
Ringde Pappa och berätta och han blev jätte glad över att han ska bli MORFAR=)
Fick även tag på mamma sen och berätta för henne, hon trodde mig inte först men blev också överlycklig att hon skulle bli MORMOR hon ville bara springa in på jobbet och berätta men nej du det fick hon inte.. 
sen prata vi inte så mycket mer den dan om det.
Runt mitten i april så berätta vi får Jannica och Robban om nyheten, dom ska ju också ha en liten i slutet av September. Sen på långfredagen berätta vi även för Peters mamma om att hon skulle bli FARMOR.



Jag ringde och boka besök hos barnmorskan och fick tid den 4 Maj-09

Under tiden vi vänta på den tiden så börja vi små prata lite om lill*n och Peter bestämde sig för att vara kvar hos oss=) vi prata lite om hur vi skulle göra och planera saker eftersom vi skulle flytta till huset.
Sen när dagen var kommen för första besöket på MVC så följde Peter med vi fick en kanon barnmorska som vi trivdes med på engång. Hon tog massa prover och tog även gravtest och det stämde ju jag var gravid=) sen prata vi om allt hur vi hade tänkte och det, enligt hennes beräkningar så skulle lill*n komma den 29 November-09 så vi körde på det..


11 Maj-09
Tog ett kort på mamma och pappa och skicka till min Faster och Farbror dom blev helt överlyckliga och ringde upp och mamma och faster prata jätte länge=)
Skicka även sms till min kusin Jenny, där det stod att Linus(hennes son) skulle få en liten syssling i slutet av november och sen till Anna(min kusins fru) att Theo och Lina skulle få en liten syssling=)Anna ringde upp på en gång och var jätte jätte glad för våran skulle och prata länge men även dom blev chockade=P

14 Maj-09

Åkte vi hem till Peters farbror och faster och berätta nyheten dom blev glada.
gick även ut med det på facebook för att vara lite elak mot dom som inte visste nåt men till dom närmsta hade jag redan berättat. Alla gratta och var glada.


22 Maj-09

Börja vi flytta ut till huset och jag var dunder förkyld hade knappt nån röst eller nåt men det fick gå iaf, vi rev en vägg och rev tapeter och tapetsera om och lag in matta sen börja vi flytta ut alla saker. Vid det här laget var jag sopslut,

Runt 20 Juni-09
Fick jag en panik attack och gick ner i depression och orkade knappt med mig själv vet inte riktigt vad som hände, men trivdes inte alls ute i huset,så bodde hos mamma och pappa ett tag och hade så ont i bröstet så jag trodde det var nå fler på mig eller barnet så vi åkte till närakuten men dom hitta inge fel var fullt frisk.

Några dagar efter fick jag bortdomningar i hela högersidan på kroppen och blv självklart rädd så mamma och jag åkte till akuten och kolla och dom kunde iaf säga att det inte var nån fara men rädd var man så fick sova över där och dan efter fick jag komma upp på neurologen och prata med 2 personer dom kom fram till att det är migrän, jag lider alltså inte av huvudvärk under migrän utan bortdomningar istället, skönt att veta det iaf. Väl hemma igen så sov jag bara hela tiden var jätte trött men det var väl mycket pågrund av graviditeten också.


29 Juni-09
Var det då dags för UL att få se den lilla krabaten som bor inne i mig=)
Peter kom och hämta mig och vi åkte till ackis tillsammans och väl där inne fick vi sitta och vänta ett tag,blev bara nervösare och nervösare för att nåt skulle vara fel.
Väl där inne prata hon lite och sen tog hon grejen på magen och vi fick se de livet, det var den bästa upplevelsen. H*n rörde på sig väldigt mycket så hon fick inga bra mått först men sen gick det. Den mådde bra och allt såg bra ute, datumet vi fick där var 29 November alltså det barnmorskan sa=) sen åkte vi förbi mamma och visa korten och hon blev glad och visa korten för dom på jobbet sen skjusa Peter hem mig och så visa jag pappa korten han blev också glad..

Fick inte bort min värk från bröstkorgen så vi ringde till Naprapaten och jag fick komma dit han kolla på min rygg och nacke eftersom jag haft problem förr och nu är det ju en liten som växer i mig, så han massera och knäckte till, han förstod att jag hade haft ont 1 kota i nacken satt år helvete och 3 kotor i bröstryggen satt också åt helvete och tröck alltså runt hela sidan och in i bröstkorgen, efter den dagen släppte massor så skönt.

Hände lite saker under den tiden.


10 Juli-09

Hände det nåt som jag inte trodde skulle hända, men jag gick vidare utan Peter.Det funka inte längre och tänker inte gå in på varför här men det var en jobbig helt och svårt att förstå att det hade hänt.
Vi prata ut massor och blev iaf vänner, skönt det iaf.

19 Juli-09

Åkte Jag, mamma o pappa till Järvsö på en veckas semester det var så skönt att komma iväg lite jobbigt första dagen men sen gick det kanon, vi hade en underbar vecka med underbart folk. Kom hem med barnvagn,bilbarnstol,babysitter,massa kläder m.m.

Är kanon nöjd.


11 Augusti-09
Jag fyller 22 år=)
Men inte bara det vi skulle till barnmorskan igen.
Peter kom och hämta mig på morgonen och så åkte vi dit och vi prata med henne och berätta att det var slut mellan oss, hon tyckte det var starkt att vi var vänner iaf.
Vi kolla vikt,lite prover ,mätte magen och fick även har lill*n hjärta,var så mysigt..


25 Augusti-09

Skulle tillbaka till barnmorskan men åkte själv dit, pga vissa anledningar. Men det gick bra jag hade iaf gått upp i vikt nu och magen hade växt och så fick jag höra hjärtat idag med, mysigt. Sen prata vi lite om sjukgymnast pga min rygg så fick en tid 8 september 8.15 ååå grattis, har även tid hos barnmorskan då 09.15 så här blir det inge sova. Får se om Peter följer med den 8 September.

Lite annat info är att i helgen ska vi fixa mormors lägenhet till mig, så från 1 September ska jag bo där, ska bli skönt med ett eget boende.Jag är tacksam att mormor sa att jag fick ta den innan hon tyvärr lämna oss i sorg och saknad.
Vi tänker på henne jämt.

8 September-09

Var det sjukgymnast det gick kanon dock har jag ass ont i höger revben.
Efter det var det barnmorskan, var själv denna gång med pga att Peter måste jobba,
det gick bra, magen växte lite för mycket men var okej iaf,fick höra hjärtat igen och det låter såå mysigt. Sen hem och ringde Peter och berätta allt.

21 September-09

Idag var det barmorskan igen, prata massor pga att jag har sånna kramper i revbenen och kan inte sova,knappt sitta heller. vi mätte magen och den hade stannat upp lite tur det,sen fick jag blodtrycksfall=( sen lyssna vi hjärtat och sen blev det mer prat om hur vi ska gå till väga, BM tror inte bara det är barnet som trycker på revbenet så vi ska boka en tid hos läkare och se vad Hon/Han säger, kan ju inte gå runt med konstant värk och kramp och inte få sova, då kommer jag aldrig orka 2 månader till och inte orka föda heller. Så nu är det prat om Kejsarsnitt för min del, så jag inte ska få ännu ondare i alla muskler,eftersom jag har haft problem förut, så Bm tyckte kanske det var bäst med snitt, skulle återhämta mig fortare av det än vanlig så vi får se hur allt går med det.
Senare på kvällen kom Peter hem till mig och vi fika och jag berätta hela detta för han och han tyckte det lät bra om det underlätta för mig, han skulle vara med hela tiden och stötta och det är jag glad för, sen tar han även ut dom 10 pappadagarna han får och bor hos mig och bebben.

Som ni förstår om det blir snitt blir det ingen bebbe 29 november utan det blir tidigare kommer med mer info när jag vet=)


Ulf Peter Nilsson Och Åsa Sofia Berglund

Föräldrar den 29 November om den lill* vill titta ut på beräknat<3

Får se vad det blir för krabat vi tror på en Kille..

Namn är ännu inte klart då vi har lite olika smaker.

Tjej: .... Åsa Ann-Cathrin Nilsson Berglund

Kille: .... Ulf Stig Nilsson Berglund


Mina namn förslag:

Neo
Ozkar
Fabian
Nathalie
Nellie

Peters namn förslag:

Neo
Roy
Johnny
Ozkar
Nathalie
Nellie

Det var en liten berättelse om våran knodd.



Graviditeten-09

Tänkte slänga in lite nya bilder på magen i vecka 31=)


22 September-09

Hej Hallå

Inatt fick jag iaf sova 5 timmar=) det var skönt. men har dock blivit jätte förkyld.
Idag har jag varit hos mamma och pappa och tat det lungt och sen gick jag upp på gränby och titta lite..
Idag har jag även fått en ny mobil, så jävla härlig telefon=) är skit glad..
Så nu sitter jag och försöker lära mig den och sen ska jag diska lite och ta mig ner till mammas jobb och äta middag med henne. sen blir det väl hem igen och nanna kudden och prata lite med folk på msn=)

Håller tummarna för att allt ska gå bra.

20 September-09

Hej Hallå!

Idag vakna man skapligt och käka ordentlig frukost och sen kom pappa och hämta mig och skjusa mig till barnmorskan, där kolla hon lite prover och sen skulle vi lyssna på hjärtat på bebben, sen var ju tvungen att sätta mig upp för fick ont i revbenen igen och fick blodtrycksfall, men det gick över sen mätte hon magen, den har stannat upp lite och tur var väl det=)
Sen prata vi om min konstanta värk i revbenen, och hon vet inte vad det kan vara, jag kan ju inte sitta längre stunder och får ju knappt sova heller=(  det börjar bli prat om kejsarsnitt för min del pga värken och min ork..ska få träffa läkare nu i veckan och se hur vi ska gå vidare, kan dom inte göra nåt åt detta så blir det kanske att ta ut bebben tidigare. det känns väl lite sådär men vad gör man inte för bebben och min skull. dom tror ju att jag inte kommer ha orken att föda normalt och försätter det såhär så har jag inte det heller..

Sen åkte vi hem och vila ett tag och sen ut igen för att åka till kuratorn och sen vidare och köpa nu slang till tvättmaskinen den sprack ju.. sen åkte jag hem till mig och dona lite och senare kom Peter över och fika och jag prata med han om allt detta och han tog det bra, så vi får se hur det blir framöver.

Nej nu har jag inget mer att skriva för idag hej hej

17-20 September-09

HejHallå!

Har väl inte hänt så mycket, kim komm hem från värnamö så umgicks med honom och sen var vi i Sävja två dagarn och myste med Elias och umgicks med dom andra oxå=) har mest tagit det lungt..

Bilder kommer upp sen när jag får igång mitt minneskort=P

Hej hej

16 September-09

Idag var det begravning för min älskade Mormor.

Dagen börja med att kliva upp och duscha och göra sig klar, tog bilen ner till salabackekyrkan och mötte upp alla gäster utanför och sen gick vi in i kyrkan, det var så otroligt fint<3 efter begravningen var det buffe på berga gården då alla åkte tid, åt gott och prata massa. Sen blev det att gå upp till stillhetens kapell och titta på blommorna dom hade lagt ut, jätte fint.
Sen åkte jag,mamma,pappa,gunbritt och olle hem till mig och visa dom hur jag hade fått det=) sen rulla dom hemåt och vi åkte hem till mamma och pappa och jag lag mig på sängen för att vila lite där slockna jag och sov i 2 timmar, efter det åkte jag och pappa och handla och sen träffa jag, nina och sara va hemma hos mig och prata minnen och skratta=)
Nu sitter jag i lägenheten och kolla på tv snart är det sängen som väntar då jag är trött igen, och ska till barnmorskan imorogn bitti för några prover..


Det var en jobbig och tråkig dag men den var otroligt fin.
Saknar dig Mormor<3

14-15 September

Välkommen till världen lilla Gabriella=)
Bebbens kusin för dom som inte vet.



14 September
Idag tog jag det lungt ett tag sen åkte jag ner på stan och träffa nina på hennes lunch och kolla lite i affärer sen vidare hem och tog det lungt, mot kvällen åkte jag och nina runt i lite butiker.
kom hem med två skor och 2 mössor till Bebben, en tvättställning och lite små saker.
Sen var det typ natti natti.

15 September
Idag sov jag ett tag på morgonen sen gjorde jag mig klar och åkte ner på stan och träffa Frida och Theo käka lite lunch och fixa lite ärenden sen gick vi till svanen och där fick jag äntligen tack på ett paket till lilla Elias, sen åkte vi hem till mig och fika, theo var så duktig så och hälde ut alla rån på golvet=) sen vidare till mamma och pappa och gick ut med hugo och sen åkte jag med roger och frida och lämna theo hos Basse och sen åkte vi vidare till rusta och fixa lite och sen hem till frida där blev det fika och mys. Sen kom nina oxå=)
Frida klippte och färga mitt hår klippte kort det ni=) men jag är kanon nöjd=)
Tack Tack hjärtat för det<3
Sen åkte jag och nina hem och jag nanna kudden..


Helgen var kanon=)

Fredag: vakna och tog det lungt åkte ner på stan och åt en macka med mamma, sen kom Veronica och lilel Elias ner på stan och så gick vi runt och kollae efter kläder åt elias men det var inte lätt när han är så liten n'är till och med 50 är stor.. sen gick vi och käka på max och prata skit, sen lite mer äffär sen blev det kaffe och matning på landings. Fick även mysa med Elias såå liten han är.. han kunde ligga på uppe på min magen i famen och förstå han är lika liten som min bebis i magen nästan=)
sen gick vi mot station och dom hoppa på bussen hem. Jag gick hemåt och mötte Maddis på vägen, det var länge sen så vi prata massor..
sen åkte jag hem och tog det bara lungt lungt, nina kom sen och hämta mig och så åkte vi till donken och käka och sen vidare till Frida och prata lite skit med alla där=) sen skulle vi åka hemåt

VART FAN ÄR BILNYCKLARNA=) HAHA ja den var bra=)

Sen stod vi och prata ute med våra diskutioner i över en timme=)

Vill tacka för en helt underbar dag..




Lördag:
Sov ganska länge sen klädde jag på mig och gick över till mig=) där mamma och pappa var och dona på som fan=)
sen kom även nina över och hjälpte till och bära och det tackar vi för tusen gånger=)
Sen höll vi på där sen blev det pizza för mig och nina och sen hem och duscha och gjorde oss i ordning och gick till bussen och åkte ner på kulturnatten, men det var inte mycket och se så efter en timme åkte vi hem till mig och glodde på en film. sen gik jag över till mamma och pappa och nina gick hem. utanflör där så träffa jag, Peter,Angelica och John och stod och prata med dom länge.
sen upp och nanna kudden..

Söndag:
Idag vakna man skapligt gick över till mig igen, mamma och pappa var där och inne på fin liret bara, fy fan så bra det blir=) är jätte jätte nöjd, pappa har slitit som ett djur med alla sopor och det och mamma rensat alla kläder och sånt som inte ska vara kvar. sen damsög jag och skura=) så nu är det kanon fint där=)

bilder på lägenheten, det ända som inte är klart är barnrummet och sen ska det på nytt kakel i köket sen är det klart=):





Dålig på blogga..Vet..

Jani det som hänt på sista tiden..

har umgåtts mycket med Nina=)
Vart på Ulva marknade med Frida,Roger och Nina,
tvättat ninas bil för första gången sen hon köpte den=) sen blev det pizza mys och sen film hos mig, med john,angelica och peter..
Hållt på massor hemma,vart barnvakt åt Theo och myst med honom, haft tjejorna hemma..

Tänkte lägga in lite magbilder, från vecka 28,29 och nu 30=)


Kyrkan

Idag va ju jag,Nina,Frida och Sara och kolla på Uppsala-näs kyrka.
Den var liten och otroligt fin,mysigt ställe.
Då undrar kanske många varför vi kolla på den?!?


Jo för där ska vår älskade lilla knodd döpas<3


Visst är den fin?!

Vår älskade ska döpas här för pappan vill det.
I denna kyrka är bebbens älskade Farfar begravd.

2 September-09

Hej Hallå

Idag vakna jag vid 12 ungefär hade då fått sovit 12 timmar nästan helt ostört, förutom när man måste vända på sig,men gud så skänt det var att få sova.
Sen gick jag upp och käka lite och glodde på tv sen klädde jag på mig och åkte ner på stan och var på mammas jobb ett tag och sen gick jag på cubus och sen hm, på hm shoppa jag en amningsbh och en liten dress till bebben=) sen gick jag och köpte en macka på subway och åkte hem till mamma och pappa käka den sen gick jag ut med Hugo, mötte sen upp Nina och Sara och så tog vi pappas bil och åkte ut till Uppsalanäs innan så hämta vi upp Frida, titta på lite saker och åkte runtrunt=) sen blev det stan igen, prata massa skit.
Kom hem vi 22 och har prata lite med mamma och pappa och nu sitter jag här och kollar på tv och ska väl sova strax..
Just det fick kläder av Bästaste Nina igår till bebben såå söta, ska ta kort på dom och lägga upp här.
Vi tackar så jätte mycket<3
Bilden på magen är i vecka 27.

God natt..


Bilder:

1 September-09

Idag står jag skriven i min lägenhet=)

Första natten i lägenheten gick kanon, jag somna gott och vakna vid 5 när theo vakna men han somna om sen sov vi till 9 så skönt. sen myste vi ett tag och gick vidare hem till mamma och pappa och käka lunch, blev långpromenad och Theo somna en timme och jag gick till lägenheten för att dona med lite saker och då vakna han så käka vi lite mellis och sen kom mamma och då börja hon packa massa saker då gcik vi ut och lekte=) va jätte skönt ute och varmt satt och lekte på gräset och hade mysigt..
vid halv 5 blev det middag och prat med mamma sen kom Basse och hämta honom och då gick jag upp till mamma som var kvar och packa, sen kom nina och då åkte vi och käka allihopa och sen skjusa vi hem mamma till sig och vi åkte till mig och fixa med schablonerna=)
Vid 22 gav vi upp gick hem till mamma och pappa, somna skit fort var helt slut..

Bilder:


31 Augusti-09

Va mest bara lungt fixa och dona i lägenheten som vanligt, käka lite mat och senkom Basse med Theo, strax efter kom Nina och sen tog vi en promenad upp på gränby och sen hem till mig och myste och snacka lite skit och fixa med schablonerna lite sen gick Nina hem och då natta jag Theo och sen satt jag vid datan. FÖRSTA natten i lägenheten=) vid 22.30 kom och hämta Hugo och så snacka vi lite och sen gick dom och jag blev nu själv, , Hoppas det funkar att sova själv bara har aldrig gjort det förut nu är det tvn som gäller god natt.

Bilder:

 


RSS 2.0